Uutiset

Tekijänoikeudet taiteilijan tulonlähteenä -luento taiteilijoille Oulussa 29.11.

Milloin taiteilija on oikeutettu tekijänoikeuskorvauksiin ja kuinka omia oikeuksiaan voi hyödyntää taloudellisesti? Miten teosten käytöstä ja oikeuksista sovitaan? Entä miten toimia, jos teosta on käytetty luvatta?

Kuvasto ja Taiteen edistämiskeskus järjestävät marraskuussa taiteilijoille suunnatun tekijänoikeusluennon, jossa kerrataan tekijänoikeuden perusteet ja käydään läpi kuvataiteilijoille keskeisiä tekijänoikeuskysymyksiä. Luennolla tekijänoikeutta lähestytään taiteilijan ansainnan näkökulmasta, millä tavoin tekijänoikeudet voivat edistää taiteilijan toimeentuloa, ja tavoitteena on tarjota taiteilijoille työkaluja oikeuksien hyödyntämiseen. Tilaisuudessa aihetta pohjustaa Kuvaston asiakas- ja viestintäpäällikkö Kati Pelkonen, minkä jälkeen seuraa yleinen keskustelu- ja kyselyosuus.

Tilaisuus pidetään Valveen elokuvateatteri Studiossa (Hallituskatu 7, Oulu) keskiviikkona 29.11. klo 10 – 11.30.

Luennolle on vapaa pääsy. Rajoitetun osallistujamäärän sekä tarjoilujen vuoksi tilaisuuteen pyydetään kuitenkin ilmoittautumaan ennakkoon pe 24.11. klo 15 mennessä osoitteeseen:

Voit myös lähettää etukäteen kysymyksiä, joita toivot luennolla käsiteltävän:

Tiedustelut:
Läänintaiteilija Leevi Lehtinen
Taiteen edistämiskeskus
Oulun toimipiste
Mannenkatu 6 B
90130 Oulu

0290 5330862

www.taike.fi