Uutiset

Kuvasto-illat jäsenliitoissa: Keskustellaan tekijänoikeuksista

Kuvataiteen tekijänoikeusjärjestö Kuvasto täyttää syyskuussa 30 vuotta! Juhlakuukauden aikana Kuvasto järjestää yhdessä jäsenliittojensa kanssa kolme eri keskustelutilaisuutta ja kutsuu taiteilijat juhlistamaan kanssaan 30-vuotista taivaltaan.

Tilaisuuksissa kuulet ja pääset keskustelemaan päivänpolttavista, kuvataiteen tekijänoikeuskysymyksistä. Keskustelutilaisuudet pohjustaa Kuvaston toiminnanjohtaja Tommi Nilsson, jonka lisäksi aiheista on mukana keskustelemassa sekä entisiä että nykyisiä Kuvaston hallituksen jäseniä. Tule mukaan!

Paikka: Suomen Taidegraafikot, Galleria G (os. Pieni Roobertinkatu 10, Helsinki)
ke 13.9. klo 17.15 – 18.15
max 30 osallistujaa
Aiheena: Kopion ja originaalin suhde – Milloin kyseessä on kopio ja milloin originaali? Voiko kopio saada suojaa?
Keskustelijoina taidegraafikko Irma Tonteri ja taidegraafikko Jussi Juurinen

Paikka: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Galleria Sculptor (os. Eteläranta 12, Helsini)
ke 20.9. klo 17.15 – 18.15
max 30 osallistujaa
Aiheena: Kuvasto-asiakkuuden hyödyt ja haitat – Miksi taiteilijan kannattaa kuulua tekijänoikeusjärjestöön ja voiko asiakkuudesta olla jotain haittaa?
Keskustelijoina kuvanveistäjä Erkki Kannosto ja kuvanveistäjä Noora Schroderus

Paikka: Taidemaalariliitto, tm-galleria (os. Erottajankatu 9, Helsinki)
ti 26.9. klo 17.15 – 18.15
max 70 osallistujaa
Aiheena: Teostani on käytetty luvatta! – Milloin taiteilija on oikeutettu korvauksiin? Entä miten menetellä silloin, kun taideteosta on käytetty ilman lupaa?
Keskustelijoina Kuvaston pj, taidemaalari Jaakko Rustanius, taidemaalari Krista Kortelainen ja kuvataiteilija Nella Keskisarja

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja niihin ovat tervetulleita myös taiteilijat, jotka eivät ole Kuvaston jäsenjärjestöjen jäseniä. Tarjoilujen vuoksi osallistujia pyydetään kuitenkin ilmoittautumaan ennakkoon joko verkkolomakkeella tai puhelimitse p. 09 272 4022 / Kuvasto ry. Ilmoittautuminen Kuvasto-asiakkuuden hyödyt ja haitat -tilaisuuteen päättyy pe 15.9. ja Teostani on käytetty luvatta -tilaisuuteen pe 22.9.  (Huom. ennakkoilmoittautuminen ke 13.9. tilaisuuteen on päättynyt.)

Esteen yllättäessä muistathan ilmoittaa meille peruutuksesta viipymättä sähköpostitse tai puhelimitse.