Uutiset

Katsaus Kuvasto-vuoteen 2016

”Taiteilijoiden tietoisuus oikeuksiensa arvosta on myös Kuvaston toiminnan onnistumisen edellytys” – Kuvaston toiminnanjohtaja Tommi Nilsson

Vuonna 2016 Kuvasto otti erilaisia kuvataiteen tekijänoikeuksia kehittäviä askelia monella eri alueella. Valmistauduimme tekijänoikeuden yhteishallinnointilain voimaantuloon, solmimme uusia kumppanuuksia ja edistimme tietoutta tekijänoikeudesta ”Oikeudet tutuiksi” -kärkiteemamme mukaan.

Taloudellisesti vuosi 2016 oli hyvä: Kuvaston talous kasvoi 13,5 % edellisvuoteen nähden ja tuotto-kulu-suhde pysyi vakaana. Kuvaston kokonaistuotot olivat yhteensä 896 788 euroa.

Tekijänoikeuskorvauksia sai Kuvaston kautta viime vuonna 1 126 taiteilijaa ja oikeudenhaltijaa. Tänä kesänä tilitykseen siirtyy vuonna 2016 kerättyjä, henkilökohtaisia tekijänoikeuskorvauksia yhteensä 555 046 euroa.

Lisää toimintavuodestamme voit lukea verkossa julkaistusta vuosikertomuksestamme, joka sisältää mm. toiminnanjohtajan katsauksen  ja taiteilija-asiakkaamme Johanna Naukkarisen haastattelun sekä kertaa viime vuoden tärkeimmät tapahtumat ja talouden pääluvut.

Vuosikertomus Kuvaston sivuilla