Uutiset

Haussa Kuvaston historia

Olitko paikalla, kun Kuvasto perustettiin Taidehallin Klubilla? Miltä Lex Hiltunen –lain voimaantulo vuonna 1995 tuntui? Olitko vieraana, kun kuvataiteilija Lauri Ahlgrénille myönnettiin Erik Enroth –palkinto?

Viiden taiteilijaseuran vuonna 1987 perustama Kuvasto viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Etsimme nyt arkistoomme Kuvasto-aiheisia valokuvia sekä muistoja vuosien varrelta merkkivuotemme kunniaksi ja täydentääksemme toimintavuosistamme jäljelle jäänyttä visuaalista aineistoa.

Julkaisemme kuvista ja muistoista tehdyn koosteen Kuvaston verkkosivuilla lokakuussa 2017. Keräämme aineistoa myös myöhemmin tulevaisuudessa julkaistavaa Kuvasto-historiikkiä varten.

Löytyykö arkistoistasi Kuvastoon liittyviä vanhoja valokuvia tai lehtileikkeitä? Materiaalia ja niihin liittyviä tarinoita voi toimittaa meille kesän ja syksyn aikana osoitteeseen tai postitse:

Kuvasto ry
Iso Roobertinkatu 3-5 A 22 00120 Helsinki

Kiitämme kaikkia aineistoa toimittaneita antamalla lahjaksi Kuvaston uuden juhlavuosikassin.

Vuonna 1987 perustettu Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry oli Pohjoismaiden ensimmäinen kuvataiteen tekijänoikeusjärjestö. Kuvaston perustajajäseniä olivat: Suomen Taiteilijaseura, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvanveistäjäliitto.