Uutiset

Oikeudenhaltijat haussa!

Valokuvataiteilija Sanna Kannisto. Kuva: Veikko Somerpuro

Kuvasto tilittää vuosittain tekijänoikeuskorvauksia useille sadoille oikeudenhaltijoille, sekä Kuvastoon kuuluville että ulkopuolisille taiteilijoille ja edesmenneiden taiteilijoiden oikeudenhaltijoille. Korvausten maksua nopeuttaa se, että taiteilijoiden ja oikeudenhaltijoiden henkilö- ja tilitiedot ovat rekisterissämme aina ajan tasalla. Vuosittain käytämme paljon aikaa oikeudenhaltijoiden sekä heidän tietojensa selvittämiseen, jotta korvaukset on mahdollista tilittää.

Oheiseen listaan on koottu tiedot taiteilijoista, joiden osalta kaipaamme lisätietoja. Tarkistathan, puuttuvatko tietosi Kuvastolta. Tai onko listalla edesmenneitä taiteilijoita, joiden oikeudenhaltijat tunnet tai tiedät? Auta meitä jakamalla viestiämme eteenpäin. Joskus korvauksen tilittämistä saattaa viivästyttää tilinumeron tai esimerkiksi perikuntaan kuuluvien oikeudenhaltijoiden tietojen puuttuminen. Pienetkin vihjeet voivat silloin auttaa meitä tavoittamaan oikeudenhaltijat.

Listalla olevien taiteilijoiden osalta tarvitsemme muun muassa seuraavia tietoja:

Elävät taiteilijat: henkilötunnus, osoite, puhelin, sähköpostiosoite

Edesmenneet taiteilijat: syntymävuosi, kuolinvuosi (jos ei tiedossa), kuolinpaikkakunta sekä tieto perikunnan jäsenistä

>> Lista taiteilijoista

Jos löydät itsesi listalta tai sinulla on tietoja, joista olisi meille apua, otathan yhteyttä osoitteeseen tai p. 09 272 4022. Voit myös päivittää tietosi verkossa täyttämällä sähköisen henkilötietolomakkeemme.

Huom. Jos haluat päivittää vain tietosi etkä kuulu tai ole liittymässä Kuvastoon, valitse silloin lomakkeessa ”sopimuslisenssikorvauksen saaja” kohdassa ”Hallinnoinnin laajuus”. Kuvaston asiakkaiksi liittyvien tulee lomakkeen täyttämisen lisäksi allekirjoittaa myös asiakassopimuksemme.