Uutiset

Tekijänoikeusluentoja tammikuussa Mikkelissä, Joensuussa & Kuopiossa

Kuvasto vierailee tammikuussa Itä-Suomessa, jossa Kuvasto ja Taiteen edistämiskeskus järjestävät tekijänoikeusaiheiset seminaarit Mikkelissä, Joensuussa ja Kuopiossa. Ensimmäinen seminaari pidetään Mikkelissä loppiaisen jälkeen maanantaina 9.1.2017.

Päivän ohjelma jakaantuu kahteen osaan: ensimmäisessä klo 12 alkavassa luento-osuudessa tekijänoikeudellisiä kysymyksiä pohditaan kuvankäyttäjien näkökulmasta. Toisessa klo 14 alkavassa osuudessa kysymyksiä lähestytään kuvantekijöiden näkökulmasta. Luennot kestävät 1,5 tuntia.

Tule tapaamaan Kuvaston toiminnanjohtaja Tommi Nilssonia sekä keskustelemaan, mihin tekijänoikeuksia tarvitaan ja mikä on Kuvaston rooli kuvataiteilijan tekijänoikeusasioissa.

Seminaari järjestetään Mikkelin yliopistokeskuksen auditoriossa (Lönnrotinkatu 7, 50100 Mikkeli) ja päivän molemmille luennoille on vapaa pääsy. Tilaisuuksiin pyydetään kuitenkin ilmoittautumaan ennakkoon torstaihin 5.1. klo 15 mennessä osoitteeseen . Halutessasi voit osallistua sekä kuvankäyttäjille että -tekijöille tarkoitetuille luennoille.

Joensuun seminaaripäivä pidetään maanantaina 23.1. ja Kuopion tiistaina 24.1.

Ohjelma Mikkelissä

klo 12:00 – 13.30 Kuvien käyttöön liittyvät tekijänoikeuskysymykset. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti kuvien käyttäjille: museoille, kunnille ja yhdistyksille. Aiheina mm. teoskuvien käyttölupa ja korvaukset, tekijänoikeuslaki sekä kuvien käyttö- ja tekijänoikeudet verkossa ja somessa.

klo 14.00 – 15.30 Kuvantekijöiden tekijänoikeudet. Tilaisuus on suunnattu tekijöille. Aiheina mm. Kuvaston palvelut taiteilijoille, tekijänoikeudellinen näyttelykorvaus sekä tekijänoikeudet verkossa ja somessa.

Tiedustelut:

Harri Heinonen
Läänintaiteilija / taiteen managerointi ja tuotanto visuaaliset alat
Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savo
Puh. 029 533 0923