Uutiset

Uusia jäseniä Kuvaston hallitukseen

Kuvaston sääntömääräinen syyskokous pidettiin maanantaina 28.11.2016 Tekniskan Saleissa Helsingissä. Kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn lisäksi kokouksessa tehtiin henkilövalintoja Kuvaston hallitukseen.

Erovuorossa ollut hallituksen puheenjohtaja Jaakko Rustanius valittiin Kuvaston puheenjohtajaksi uudelle kolmevuotiskaudelle. Samoin erovuorossa ollut, Taidemaalariliiton edustaja Nella Keskisarja jatkaa hallituksen jäsenenä. Uusina jäseninä hallituksessa aloittavat vuoden 2017 alussa Suomen Kuvanveistäjäliiton edustaja, Noora Schroderus sekä MUU ry:n edustaja Anu Miettinen.

Teollisuustaiteen Liitto Ornamon edustajan Janita Korvan jättäytyessä pois hallituksesta, palaa Anna Rikkinen Ornamosta hallituksen jäseneksi kahden vuoden tauon jälkeen.

”Tekijänoikeusasiat vaikuttavat taiteilijoiden toimintaan yhä useammissa yhteyksissä. Esimerkiksi näkyvyys somessa voi poikia odottamattomia työtilaisuuksia, mutta samalla vähän jännittää kun kuvia lataa, että antaako siinä tilanteessa käyttöoikeuden jollekin taholle, jota ei osannut ajatella. Kuvaston kautta tästä ja muista oleellisista tekijänoikeusasioista saa tietoa. Odotan innolla pääseväni uudestaan työskentelemään Kuvaston hallituksessa”, kertoo Anna Rikkinen.

Kuvaston tilintarkastajaksi vuodelle 2017 valittiin KHT Risto Ekholm, joka toimi yhdistyksen tilintarkastajana myös vuonna 2016. Varatilintarkastajaksi valittiin KHT Taneli Mustonen.