Uutiset

Kuinka bloggaan tekijöitä kunnioittaen?

Useimmat blogikirjoittajat haluavat toimia tekijänoikeuslain mukaan, mutta kaipaavat tekijänoikeuksista tietoa. Kuvasto lanseeraa yhdessä bloggaajien kanssa Reilu blogi -tunnisteen, joka muistuttaa bloggaajia tekijöiden oikeuksista sekä hyvistä kuvankäyttötavoista verkossa. Lukijoille tunniste kertoo, että kirjoittaja haluaa blogata reilusti, tekijöiden luovaa työtä arvostaen.

Reilu blogi -tunniste on suunnattu blogikirjoittajille, jotka jakavat toisten tekemää sisältöä blogissaan – olivatpa ne sitten valokuvia, videoita tai esimerkiksi musiikkia. Tunnisteen käyttöön liittyvät hyvän tavan suositukset ohjeistavat, kuinka bloggaajat voivat julkaista sisältöä verkossa tekijöiden oikeudet samalla huomioon ottaen. Suositukset on laadittu erityisesti taidekuvan käyttöä ajatellen, mutta ne toimivat myös yleisohjeistuksena.

Kampanjassa ovat mukana Museoblogi, Taidekoti– ja Taidematkustaja-blogit, jotka ovat osallistuneet myös ohjeistuksen kehittelemiseen.

”Olen mukana Kuvaston Reilu blogi –kamppiksessa, koska rakastan kuvaamista ja kauniita kuvia, mutten muiden kustannuksella.” – Taidematkustaja-blogin kirjoittaja Laura.

”Tekijänoikeusasiat ovat nykymaailmassa monimutkaisia ja niistä on hyvä olla saatavana tietoa.” – Museoblogin tekijä Elina

”Lähdin kampanjaan mukaan, jotta jokainen taiteilija voisi saada, paitsi runsaasti näkyvyyttä, myös kaiken ansaitsemansa kunnian.” – Taidekotiblogia kirjoittava Johanna

Haluatko osallistua kampanjaan? Tutustu Reiluun blogiin osoitteessa: www.reilublogi.fi