Uutiset

VISEKin tukemia teoksia nähtävissä Helsingissä ja Saksassa

Marja Helander: Dolastallat (still-kuva teoksesta), 2015.

Valokuvaaja Marja Helanderin uusin videoteos Dolastallat (suom. Tulistella) on nähtävissä vielä toukokuun loppuun asti Gallen-Kallelan museon Silent Space – Intensified Integrities -näyttelyssä. VISEK 2014 -tukea saanut teos käsittelee nykypäivän saamelaisuutta absurdista näkökulmasta.

VISEKin tukema ja vuonna 2014 valmistunut Saana Inarin lyhytelokuva Simpanssi saa puolestaan tv-ensiesityksensä Saksan 3sat-kanavalla torstaina 12.5.2016 Kyseessä on neljän vuoden ja neljän esityskerran lisenssi. Teoksessaan Inari käsittelee aihetta, voiko ihmisen muuttaa joksikin toiseksi antamalla hänen nimen.  Lisätietoa 3sat-kanavan ohjelmasta: www.3sat.de

Kuvaston yhteydessä toimiva Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK myöntää vuosittain apurahoja audiovisuaalisen ja digitaalisen kuvataiteen tekemisen edistämiseen. Seuraavan kerran apurahat tulevat hakuun loppusyksystä 2016.

Silent Space – Intensified Integrities -näyttely Gallen-Kallela museossa 30.1.-29.5.2016. www.gallen-kallela.fi
Simpanssi-lyhytelokuvan websivu ja trailer: saana-inari.net