Uutiset

Kuvasto aloittaa residenssitoiminnan!

Kuva: Wayne Robinson

Kuvasto laajentaa toimintaansa ja aloittaa residenssitoiminnan Bahamalla. Residenssiä varten Kuvasto on jo vuokrannut oman yksityissaaren. Rakennustyöt aloitetaan kesäkuussa, ja ne on tarkoitus saattaa loppuun ripeästi, jotta varsinainen residenssitoiminta voidaan käynnistää vuodenvaihteessa. Ensimmäisen kerran residenssiajat tulevat hakuun loppusyksystä 2016.

Kuvasto-saari tulee olemaan täysin yksityinen, vain taiteilijoiden työskentelyyn tarkoitettu. Bahaman paratiisisaari on kooltaan 709 eekkeriä, ja siltä löytyy muun muassa neljä uimarantaa. Kauttaaltaan rakentamattomalle saarelle tullaan rakentamaan viisi ateljeeta, joissa on mahdollista työskennellä ympärivuotisesti.

Toiminnan laajentaminen taiteilijoiden työskentelyolosuhteiden tukemiseksi on ollut pitkään Kuvaston suunnitelmissa. Nyt suunnitelmia voidaan viedä eteenpäin Kuvaston alkuvuodesta saaman jättilahjoituksen turvin. Lahjoituksen takana oleva yksityishenkilö ei halua nimeään julkisuuteen.