Uutiset

Uusi käyttölupahinnasto

Kuvaston myöntämien käyttölupien hinnastoa on päivitetty tammikuussa taidekuvan verkkokäytön osalta. Hinnaston uutuutena ovat korvaushinnat kuvankäytölle verkkosivuilla. Julkaisujen, kuten kirjojen, lehtien ja esitteiden, tapauksessa lupaa voi hakea samalla kertaa sekä painetulle että sähköiselle versiolle. Painetun julkaisun korvaukseen lisätään tällöin 30 prosenttia.

Käyttöluvan hakeminen sujuu kätevimmin Kuvaston e-asioinnissa. Samaan lupahakemukseen on mahdollista sisällyttää eri käyttökohteita. Teoksen käytön voi aloittaa useimmissa tapauksissa heti, kun hakijan sähköpostiin on saapunut vahvistusviesti tilauksesta.

Uudet hinnat löytyvät Kuvaston sivuilla Hinnasto-otsikon alta. E-asioinnin sähköistä lomaketta voi myös käytää laskurina korvauksen tarkistamiseksi. Joissakin tapauksissa korvauksesta sovitaan kuitenkin erikseen.

Kuvasto myöntää lupia taidekuvien käyttöön edustamiensa taiteilijoiden puolesta. Kotimaisten taiteilijoiden lisäksi Kuvasto edustaa noin 50 000 ulkomaista kuvataiteilijaa. Kuvastoon edustamat taiteilijat voi tarkistaa Taiteilijaluettelosta.