Uutiset

Kuvaston syyskokouksen 2015 henkilövalinnat ja päätökset

Kuvaston sääntömääräinen syyskokous pidettiin maanantaina 30.11. Hotelli Presidentissä. Kokouksessa vahvistettiin Kuvaston toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 sekä hyväksyttiin Kuvaston johtosääntö. Kokouksessa hyväksyttiin myös Kansallisgalleria-sopimukseen perustuvien käyttökorvausten tilitysaikataulu. Ensimmäinen tilitysaikataulu toteutetaan Kansallisgallerialta saatavan raportin mukaisesti kesällä 2016 Kuvaston muun tilityksen yhteydessä.

Kuvaston hallituksen jäsenistä erovuorossa olleet Marjukka Korhonen (Suomen Taiteilijaseura) ja Irma Tonteri (Suomen Taidegraafikot) valittiin uudelle kolmevuotiskaudelle. Korhosen ja Tonterin lisäksi erovuorossa oli Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton edustaja Raija Kuisma. Hänen seuraajakseen valittiin Anne Lehtelä (SKjL), joka aloittaa uutena jäsenenä Kuvaston hallituksessa.

”Odotan innolla, että pääsen aloittamaan. Minulla tulee olemaan paljon opittavaa — onneksi hallitustyön jättävä Raija Kuisma on lupautunut briiffaamaan ja perehdyttämään alkuun. Joululomalla onkin hyvää aikaa tehdä vähän taustatyötä”, kertoo Lehtelä.

Lämpimästi kiitämme Raija Kuismaa hallitusvuosista ja toivotamme Anne Lehtelän tervetulleeksi!