Uutiset

Euroopan komissio haluaa nykyaikaistaa EU:n tekijänoikeussäännöt

Euroopan komissio on julkaissut ehdotuksensa, jolla EU:n tekijänoikeussääntöjä uudistetaan. Uudistuksen tavoitteena on saattaa nykyiset tekijänoikeussäännöt vastaamaan paremmin digitaaliaikaa.

Komissio tähtää uudistuksilla muun muassa siihen, että kulttuurisisällöt ovat tulevaisuudessa laajemmin saatavilla verkossa, markkinat ovat oikeudenmukaisemmat ja piratismia on mahdollista torjua tehokkaammin. Lisäksi komissio aikoo tarkistaa EU:n tekijänoikeuksiin sovellettavia eräitä poikkeuksia.

EU:n tekijänoikeuspuitteiden modernisoinnilla komissio haluaa varmistaa, että eurooppalaisille tarjotaan laajasti laillista sisältöä. Tekijöiden ja muiden oikeudenhaltijoiden on oltava kuitenkin paremmin suojattuja ja saatava kohtuullinen korvaus.

Komission tekijänoikeuksia koskevat ehdotukset ovat osa komission digitaalisten sisämarkkinoiden strategiaa. Komissio tulee esittämään vuoden 2016 loppuun mennessä yhteensä 16 strategiaan liittyvää aloitetta. Ensimmäiset ehdotukset komissio julkaisi keskiviikkona 9. joulukuuta.

Lähde: Euroopan komissio