Uutiset

Apurahoja taiteilijoille – VISEK 2015 -apurahahaku alkaa

Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEKin vuotuinen apurahahaku on käynnistynyt. Apurahojen hakuaika on 30.11.2015-10.1.2016. Apurahoja haetaan Kuvaston kautta, ja niitä jaetaan yhteensä 20 000 euroa.

VISEK myöntää tukea audiovisuaalisen ja digitaalisen kuvataiteen edistämiseen sekä digitaalisille, interaktiivisille teoksille. Haku on tarkoitettu ammattikuvataiteilijoille ja taiteilijaryhmille, ja tukea myönnetään pääsääntöisesti pieniin ja keskisuuriin projekteihin.

Apurahoja voidaan myöntää tuotanto- ja esityskuluihin sekä työskentelyyn. VISEK-tuen kohteita voivat olla muun muassa videotaide, kokeellinen elokuva, verkossa oleva taideteos tai materiaaliltaan katoavan taideteoksen audiovisuaalinen taltiointi (näyttely- tai teostaltiointi). Apurahaa ei pääsääntöisesti myönnetä opintoihin, matkakuluihin, aputyövoiman palkkakuluihin eikä edellisenä vuonna VISEKin tukea saaneille hakijoille.

Apurahansaajien nimet julkaistaan Kuvaston kotisivuilla ja saajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Päätöksestä ei voi valittaa. VISEK pyydetään mainitsemaan apurahan avulla toteutetun teoksen yhteydessä, esimerkiksi sen loppu-/esittelyteksteissä tai näyttelykutsussa. Lisäksi saajan tulee toimittaa lyhyt selvitys apurahan käytöstä Kuvastolle vuoden 2016 loppuun mennessä.

Apurahat myönnetään pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön VISEKille osoittamista hyvitysmaksuvaroista.

Hakuohjeet:

Hakemukseen liitetään mieluiten yksi liite (1 pdf), joka sisältää cv:n, työ- ja rahoitussuunnitelman sekä kuvia teoksista tai suunnitteilla olevista teoksista. Lisääthän liitetiedoston nimeen oman nimesi. Sähköinen hakemus tulee lähettää määräaikaan mennessä. Lähetyksen jälkeen hakemusta ei voi enää muokata.

Mahdollinen dvd-näyte lähetetään postitse osoitteeseen Kuvasto ry, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki (viimeisen päivän postileima riittää). Mikäli haluat aineiston palautettavan, liitä mukaan palautuskuori postimerkkeineen.

> Linkki hakulomakkeeseen

Tiedustelut:

Koordinaattori Maria Laitinen, , p. 045 608 2901