Uutiset

Kuvantekijöiden lainauskorvaushaku on alkanut

Kopioston lainauskorvaushaku kuvantekijöille on käynnistynyt. Haettavissa on yhteensä 669 000 euroa. Kirjastojen lainaustilastoihin perustuvaa korvausta voi hakea 14.12.2015 saakka.

Haku perustuu vuoden 2013 lainaustilastoihin. Korvaukseen oikeutettua kuvitusta ovat esimerkiksi piirrokset, sarjakuva, kuva taideteoksesta ja valokuva. Kuvituskuvien lisäksi myös kansikuvat oikeuttavat korvaukseen.

Kuvantekijöiden tulee varmistaa Kopioston hakupalvelussa, ovatko oikeutettuja korvaukseen. Kuvantekijät etsivät julkaisulistasta ne omat julkaisut, joista eivät ole vielä aiemmin hakeneet korvausta kuvituksen osalta. Tämän jälkeen tekijät ilmoittavat puuttuvat julkaisut sähköpostitse Kopiostolle, joka tekee lainauskorvaushakemukset kuvantekijöiden puolesta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön maksama lainauskorvaus perustuu yleisten kirjastojen lainaustilastoihin. Korvausta voi hakea takautuvasti kolmen vuoden ajan. Kopiosto hallinnoi lainauskorvausta kirjan kuvituksen osalta. Kuvantekijöiden lainauskorvaushaku järjestetään kerran vuodessa.

Linkki julkaisulistaan

Lisätiedot ja ilmoitukset:

Kopiosto ry
Lainauskorvaus, asiakaspalvelu
p. 09 4315 2360

www.kopiosto.fi/lainauskorvaus

17_kopiosto_fin_284x100px