Uutiset

Kysely museonäyttelyiden näyttelykorvauksesta

Kuva: Vasilev Evgenii

Kuvasto on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön asettamassa työryhmässä, jonka tehtävänä on selvittää taidenäyttelyjen järjestämiseen liittyviä sopimus- ja korvauskäytäntöjä. Työryhmä arvioi kehittämistarpeet, joilla taidenäyttelyiden järjestämiseen liittyviä käytäntöjä selkiytetään.

Selvitämme nyt sopimus- ja korvauskäytäntöjen nykytilannetta Kuvaston taiteilija-asiakkaille suunnatulla kyselyllä. Kysely koskee Kuvaston keräämää tekijänoikeudellista näyttelykorvausta. Vastaukset annetaan nimettömänä, ja ne käsitellään luottamuksellisesti. Vastauksia odotamme 28. elokuuta mennessä.

> Siirry kyselyyn

OKM:n työryhmässä ovat mukana myös Galleristit ry, Suomen Taiteilijaseura, Teollisuustaiteen liitto Ornamo ja Museoliitto, jotka kartoittavat taidenäyttelyiden sopimus- ja korvauskäytäntöjä omilta jäseniltään. Työryhmän toimintakausi päättyy vuoden lopussa. Lue lisää työryhmästä ja hankkeesta täällä.