Uutiset

Näyttelykorvauksen hinnoittelu muuttuu 1.5. alkaen

Kuva: Shutterstock.com

Kuvaston näyttelykorvaushinnoittelu uudistuu keväällä. Uusi hinnasto astuu voimaan 1. toukokuuta.

Hinnaston muutokset koskevat muun muassa näyttelyaikaa sekä taiteilijan maksimikorvausta, joka poistuu käytöstä. Tekijänoikeudellisen korvauksen muodostumiseen vaikuttavat jatkossa myös näyttelytilojen ja museoiden kävijämäärät. Kävijämääräkerroin perustuu näyttelyjärjestäjien edellisvuoden kokonaiskävijämäärään.

Uudistuksen lähtökohtana on ollut tarve parantaa järjestelmää ja kohdella näyttelyjärjestäjiä tasapuolisesti. Kävijäkertoimien käyttöön ottamisella hinnasto ottaa huomioon museoiden erilaiset resurssit nykyistä enemmän. Uudet aikamääreet vastaavat taas paremmin nykyistä näyttelytoimintaa ja pidentyviä näyttelyaikoja. Korvauksen perushinta kattaa aiemman 30 päivän sijaan kaksi kuukautta kestävän näyttelyn.

Uudet näyttelykorvaushinnat päivitetään Kuvaston verkkosivujen hinnastoon huhtikuun lopussa. Uutta hinnastoa sovelletaan kuitenkin vasta näyttelyihin, jotka avautuvat 1.5.2015 jälkeen.