Uutiset

SKjL:n tunnustuspalkinto Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Petra Havulle

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry (SKjL) on myöntänyt tunnustuspalkinnon Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Petra Havulle. Tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain yhteisölle tai henkilölle, joka on merkittävästi edistänyt toiminnallaan kuvataiteen asiaa. Palkintoa on jaettu vuodesta 1993 lähtien.

Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtajana Petra Havu on vaikuttanut muun muassa taiteilijoiden sosiaaliturvan parantamiseen ja pitänyt yllä keskustelua taiteilijoiden työstä ja palkasta. Hän on myös tuonut ansiokkaasti esille kuvataidekentän toiveita ja tarpeita sekä mediassa että päättäjien suuntaan.

SKjL on perustettu vuonna 1938 parantamaan taiteilijoiden työskentelyedellytyksiä sekä taiteen saavutettavuutta. Kuvanveistäjä Raimo Heinon liitolle suunnittelema Taisto Ahtola -mitali luovutettiin Petra Havulle perjantaina 23.1. Suomen Taiteilijaseuran toimistolla.