Uutiset

Kampanjointi jälleenmyyntikorvauksen puolesta Yhdysvalloissa jatkuu

Kuvaston amerikkalainen sisarjärjestö Artists Rights Society (ARS) kampanjoi syksyn 2014 aikana näkyvästi taiteilijoiden jälleenmyyntikorvausta koskevan lakiehdotuksen puolesta. Lakialoitetta ei ennätetty kuitenkaan käsittelemään Yhdysvaltojen kongressissa ennen vuodenvaihdetta, minkä jälkeen uusi kongressi on aloittanut työnsä. Kongressiedustaja Jerrold Nadler on ilmoittanut esittelevänsä lain uudelle kongressille, mikä antaa toiveita siitä, että jälleenmyyntiä koskeva lainsäädäntö etenee.

Euroopassa taiteen jälleenmyyntiä koskeva direktiivi astui voimaan vuonna 2001. Yhdysvalloissa jälleenmyyntikorvauksesta teki lakialoitteen ensimmäisen kerran senaattori Edward Kennedy vuonna 1990. Lakia ovat kuitenkin vastustaneet erityisesti suuret huutokaupat, Christie’s ja Sotheby’s.