Uutiset

Lainauskorvaus- ja VISEK 2014 -apurahojen haku alkanut

Kuvaston kautta on haettavissa sekä lainauskorvauksista että hyvitysmaksuvaroista jaettavia apurahoja. Lainauskorvauksista kuvataiteilijoille jaettavat apurahat myönnetään kuvantekijöiden visuaaliseen työhön. Hyvitysmaksuvaroista katettavat VISEK 2014 -apurahat myönnetään audiovisuaalista kuvataidetta käsittelevän tuotannon edistämiseen sekä digitaalisen kuvataiteen ja digitaalisten interaktiivisten teosten tukeen.

Molempien apurahojen hakuaika on 1.12.2014-11.1.2015. Lainauskorvausapurahoja jaetaan yhteensä 14 000 euroa. VISEK 2014 -apurahoja on taiteilijoille jaossa yhteensä 18 000 euroa.

Lainauskorvausapurahaa voivat hakea kaikki visuaalisia teoksia kirjoissa tai levyjen kansissa julkaisseet tekijät, joiden teokset ovat lainattavissa tai tulevat lainattaviksi yleisissä kirjastoissa Suomessa. Hakea voivat myös ne kuvataiteen teosten tekijät, joiden teoksista on julkaistu kuvia tällaisissa julkaisuissa. Apuraha voidaan myöntää kuvataiteilijan luovaan taiteelliseen työhön tai taiteelliseen työhön uuden julkaisun luomiseksi.

VISEK 2014 -apurahat on tarkoitettu ammattikuvataiteilijoille ja taiteilijatyöryhmille, ja ne myönnetään Opetus- ja kulttuuriministeriön Visuaalisen taiteen edistämiskeskukselle (VISEK) osoittamista hyvitysmaksuvaroista. VISEK-apurahoja voidaan myöntää tuotanto- ja esityskuluihin sekä työskentelyyn. Tuen kohteena voivat olla mm. videotaide, kokeellinen elokuva, multimediateos tai verkossa oleva taideteos.

Lainauskorvaus- ja VISEK 2014 -apurahojen haku tapahtuu Kuvaston verkkosivujen kautta sähköisellä hakulomakkeella.

Tarkemmat hakuohjeet molempien apurahojen osalta löytyvät niiden hakulomakkeista. Apurahansaajien nimet julkaistaan Kuvaston verkkosivuilla. Hakuun liittyviin kysymyksiin vastaa tiedottaja Kati Pelkonen: kati.pelkonen at kuvasto.fi