Uutiset

Vuoden 2015 talousarviota täydennetään yksityisen kopioinnin hyvityksellä

Hallitus on sopinut täydennyksistä vuoden 2015 talousarvioesitykseen. Yksityisen kopioinnin hyvitykseen ehdotetaan 11 miljoonaa. Täydennystä esitetään uuden yksityisen kopioinnin hyvitysjärjestelmän käyttöönottoa varten. Valtion talousarvioon esitettävä määräraha turvaa kohtuullisen korvauksen tekijöille heidän teostensa kappaleiden valmistamisesta yksityiseen käyttöön.

Yksityisen kopioinnin hyvitys tuottaa tekijöille ja muille oikeudenhaltijoille heidän ansaitsemaansa tuloa. Kuvaston yhteydessä toimiva Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK myöntää taiteilijoille vuosittain apurahoja OKM:n sille osoittamista hyvitysmaksuvaroista.

Yksityisen kopioinnin hyvityksen lisäksi myös lainauskorvaukseen ehdotetaan reilua korotusta, jolloin korvaus kaksinkertaistuisi 8,2 miljoonaan euroon. Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen mukaan lisämääräraha on iso ja merkittävä askel siihen suuntaan, että lainauskorvaus saataisiin nostettua kohti pohjoismaismaista tasoa.

Lue lisää: OKM