Uutiset

Apurahoja haettavissa Kuvaston kautta 1.12. alkaen

Lainauskorvauksista jaetaan apurahoja kuvataiteilijoille

Kuvataiteilijat voivat hakea työskentelyapurahoja Kuvaston kautta 1.12. alkaen. Taiteilijoiden luovaan visuaaliseen työhön myönnettävät apurahat katetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston hallinnoimista lainauskorvauksista.

Apurahoja voivat hakea kaikki visuaalisia teoksia kirjoissa tai levyjen kansissa julkaisseet tekijät, joiden teokset ovat lainattavissa tai tulevat lainattaviksi yleisissä kirjastoissa Suomessa. Hakea voivat myös ne kuvataiteen teosten tekijät, joiden teoksista on julkaistu kuvia tällaisissa julkaisuissa.

Apuraha voidaan myöntää joko yksittäiselle kuvataiteilijalle tai useamman kuvataiteilijan muodostamalle työryhmälle. Apurahaa ei myönnetä kirjojen tekstiosuuden tekemisestä, ainoastaan visuaalisen osuuden osalta.

Kuvaston kautta apurahoja on jaossa kuvataiteilijoille yhteensä 14.000 euroa.

Apurahahaku järjestetään ensimmäistä kertaa, ja se on kertaluontoinen. Tiedote apurahahausta on luettavissa Kopioston sivuilla.

VISEK 2014 -apurahat

Kuvaston yhteydessä toimiva Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK myöntää vuosittain apurahoja audiovisuaalisen kuvataiteen tuotannon sekä digitaalisen kuvataiteen tekemisen edistämiseen. Myös VISEK-apurahat tulevat joulukuussa hakuun.

VISEK 2014 -apurahat on tarkoitettu ammattikuvataiteilijoille ja taiteilijatyöryhmille, ja ne myönnetään Opetus- ja kulttuuriministeriön VISEKille osoittamista hyvitysmaksuvaroista.

Molempien apurahojen hakuaika on 1.12.2014 – 11.1.2015. Tarkemmat hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät Kuvaston verkkosivuilta 1.12.2014 alkaen. Apurahansaajien nimet julkaistaan Kuvaston sivuilla hakuajan päätyttyä.