Uutiset

Kuvaston vuosi 2013 paketoitiin kevätkokouksessa

Kuvaston vuosikokouksessa 27.5. käytiin läpi Kuvaston vuotta 2013. Vuosi oli normaalin kuvankäytön lisensioinnin ja muun toiminnan ohella Kuvastolle kehitys- ja strategiatyön vuosi. Kuvastossa valmistellun strategian mukaisesti Kuvaston missiona on:

  • Turvata kuvataiteilijoiden tekijänoikeudet ja työn edellytykset
  • Tehdä teosten käyttö helpoksi
  • Edistää kuvataiteen ja -taiteilijoiden asemaa yhteiskunnassa

Kuvaston keräämien korvauksien yhteissummassa oli hienoista nousua edellisvuoteen nähden. Tekijänoikeuskorvauksia kerättiin yhteensä 612.000 euroa. Kotimaisille oikeudenhaltijoille tilitettävien korvausten hallintokulua päätettiin laskea 27,91 prosenttiin Kuvaston hallituksen esityksen mukaisesti. Ulkomaisten oikeudenhaltijoiden kuluprosentit perustuvat vastavuoroisuussopimuksiin ja ovat sopimuksesta riippuen joko 20% tai 25%.

Yleisellä tekijänoikeusrintamalla vuosi oli tiivis. Kuvasto oli kuvataiteen puolesta mukana lukuisissa tekijänoikeuksia koskevissa kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa. Kuvasto antoi lausuntoja ja vaikutti muulla tavoin sekä Lyhdyn kautta että itsenäisesti. Tärkein yksittäinen asia vaikuttamisen puolella oli luovan alan yhteiset kannanotot Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteeseen.