Keskustelutilaisuus: Taiteesta vetovoimaa kuntiin

Miksi kuntien kannattaa panostaa taiteeseen ja kulttuuriin? Entä miten taiteilijoiden asemaa kunnissa edistetään?

Kuvasto ja Suomen Kuvanveistäjäliitto järjestävät heinäkuussa 18.7. Porin taidemuseossa tilaisuuden, jossa visioidaan kuvataiteen ja -taiteilijoiden roolia aluekehityksen vauhdittajina.

Tilaisuuden keskustelijoita ovat monia julkisia taideteoksia toteuttanut kuvanveistäjä Kimmo Schroderus Kuvanveistäjäliitosta, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Lamminen (SDP) Ylöjärveltä, jossa paljastetaan loppukesästä Schroderuksen Eppu Normaali -veistos, Porin kulttuuriyksikön päällikkö Jaana Simula, joka johtaa Porin kulttuuria motolla ”Kulttuuri on elämän mittayksikkö”, sekä kuntien kulttuuritoimintalain työryhmässä mukana oleva kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju opetus- ja kulttuuriministeristöstä. Kuvastoa keskustelussa edustaa toiminnanjohtaja Tommi Nilsson ja moderaattorina on toimittaja, kirjallisuus- ja kuvataidekriitikko Aleksis Salusjärvi.

Keskiviikko 18.7. klo 16.30 – 18.00
Porin taidemuseo (luentosali), Eteläranta, 28100 Pori

Tilaisuuden jälkeen osallistujilla on mahdollisuus tutustua museon näyttelyihin sekä klo 18 alkavalle yleisöopastuskierrokselle. Tarjoilujen ja tilajärjestelyjen vuoksi pyydämme ilmoittautumiset viimeistään 2.7. osoitteeseen:

Lämpimästi tervetuloa!

 

Järjestäjät: Kuvasto ja Suomen Kuvanveistäjäliitto

Yhteistyössä: