Miksi liittyä Kuvastoon?

Kuva: Veikko Somerpuro 2014

Tekijänoikeuskorvaukset ovat monesti ensisijainen syy taiteilijoille liittyä Kuvastoon. Asiakkuus tuo kuitenkin mukanaan myös muita etuja. Alla oleva viiden tähden listamme kertoo, miksi Kuvasto-asiakkuus kannattaa.

* Enemmän aikaa
Tekijänoikeudet ovat mutkikkaita ja oikeuksien selvittäminen vie aikaa. Asiakkaana jätät hallinnollisen työn Kuvastolle, jolloin taiteelliselle työskentelylle vapautuu enemmän aikaa.

* Korvaukset
Kuvaston keräämät korvaukset näyttely- ja julkaisukäytöstä ovat monille asiakkaillemme tervetulleita lisäansioita – olivat ne sitten isoja tai pieniä. Asiakkaana annat Kuvaston tehdä sopimukset teoksesi käytöstä puolestasi, mutta moraaliset oikeudet jäävät sinulle.

* Neuvonta
Omien oikeuksien ajaminen tai seuraaminen saattaa tuntua työläältä. Kun tarvitset apua ja neuvontaa omiin tai yleisesti alan tekijänoikeuksiin liittyen, saat Kuvastosta maksutonta tekijänoikeudellista neuvontaa. Kuvaston uutiskirjeissä kerromme sinulle ajankohtaisimmat tekijänoikeusuutiset tiivistetyssä muodossa.

* Edunvalvonta
Kansainvälisten kuva-alan järjestöjen kanssa sovittujen vastavuoroisuussopimusten kautta sisarjärjestömme edustavat asiakkaitamme yhteensä 34 eri maassa. Kuvastolla on lähes 30 vuoden kokemus kuvataiteilijoiden tekijänoikeuksista ja edustukseemme kuuluu noin 2 300 kotimaista taiteilijaa ja noin 50 000 ulkomaista taiteilijaa. Asiakkaana autat meitä vahvistamaan taiteilijoiden oikeuksia.

* Ilmaisuus
Parasta Kuvaston asiakkuudessa on, että se on sinulle ilmaista. Kerätyistä tekijänoikeuskorvauksista vähennämme vain prosenttiosuuden hallintokulujen kattamiseksi.

Kuka voi liittyä?

Voit liittyä Kuvaston asiakkaaksi, jos olet kuvataiteilija tai edesmenneen kuvataiteilijan oikeudenhaltija. Asiakkaaksi liittyminen tapahtuu vaivattomasti e-asioinnin sähköisellä lomakkeella. Huomaathan, että henkilötietolomakkeen täyttämisen lisäksi sinun tulee tulostaa ja allekirjoittaa asiakassopimuksemme.

Liity taiteilija-asiakkaaksi Kuvaston e-asioinnissa.

Henkilötietolomakkeen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin tietojesi vastaanottamisesta. Kun olet allekirjoittanut sopimukset, toimita ne kahtena kappaleena Kuvastoon. Hakemuksen käsittelyn jälkeen toinen sopimuksista palautetaan sinulle ja toinen jää Kuvastolle.

Jos olet edesmenneen taiteilijan oikeudenhaltija, toimita Kuvastoon lisäksi kopio taiteilijan perukirjasta ja mahdollisesta testamentista. Jos edesmennyt taiteilija on jo Kuvaston asiakas, ei asiakassopimusta tarvitse allekirjoittaa. Kopio perukirjasta ja mahdollisesta testamentista tulee kuitenkin lähettää Kuvastolle.

Tutustuthan Kuvaston sääntöihin, valvonta-alueeseen sekä korvausten tilittämiseen huolellisesti ennen liittymistä!